Kompenzacioni fond RS-a predložio uredbu o turističkim vaučerima

Vijesti 28. maj 202011:17 > 11:20
N1

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je danas, u Banjaluci, prvu sjednicu na kojoj su doneseni Statut Kompenzacionog fonda RS, Poslovnik o radu i Rješenje o imenovanju koordinatora Upravnog odbora Kompenzacionog fonda RS.

Statutom Kompenzacionog fonda uređuju se organizacija, djelatnost, organi, način raspoređivanja i korišćenja sredstava Fonda, izvori finansiranja kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda.

Cilj Fonda je saniranje posljedica i poteškoća nastalih usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, a ostvaruje se pružanjem direktne podrške preduzetnicima i poslovnim subjektima u Republici Srpskoj koji su pretrpili ili trpe štetu usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona.

Takođe, cilj Fonda je pružanje podrške zdravstvenom sektoru Republike Srpske u zaštiti i sprečavanju širenja novog virusa korona.

Na sjednici je utvrđen i Prijedlog uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera za subvencionisano plaćanje smještaja u ovom bh. entitetu, koji je upućen Vladi RS na razmatranje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad