NB: Tražimo smjenu Novalića i čitave Vlade FBiH

Vijesti 28. maj 202013:45 > 13:52
Nezavisni blok

Sjednica Parlamenta Federacije BiH je s pravom prekinuta, jer nema razloga da svi zastupnici ne zasjedaju u istom prostoru, saopćeno je danas iz Nezavisnog bloka.

Nastavak sjednice je zakazan za ponedjeljak, a zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović bio je jedan od inicijatora-potpisnika za sazivanje sjednice povodom malverzacija u javnim nabavkama tokom vanrednog stanja.

“Korona je samo pomogla da narod shvati kako ova vlast funkcioniše decenijama. Pljačkanje kroz javne nabavke, od cesta, elektroprivrede, namjenske industrije i drugih, za koje smo tražili i nikada nismo dobili odgovore, traje godinama.

Sada sve institucije, parlamenti, tužilaštva, mediji i civilno društvo moraju insistirati da se do kraja razotkriju sve malverzacije i dođe do svih krivaca. Ti krivci moraju snositi krivičnu a čitav takav sistem vlasti i političku odgovornost. To je ključno za opstanak ove zemlje. Jasno da je premijer Novalić na vrhu piramide političke odgovornosti i da ćemo zajedno sa ostalim kolegama tražiti njegovu i ostavku čitave Vlade FBiH”, izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad