Adis Arapović, Faruk Kapidžić, Mersiha Beširović i Alen Islamović u Novom danu

Vijesti 28. maj 202014:21 > 14:25
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je prekinuta. O razlozima odlaganja, nekonstituisanju Parlamentarne komisije za reviziju, nefunkcionisanju Komisije za vrijednosne papire, aktivnostima Vlade FBiH za vrijeme pandemije, u “Novom danu” razgovaramo sa poslanikom SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Adisom Arapovićem.

Projekat subvencioniranja kupovine stanova u Kantonu Sarajevo, biće nastavljen. Kakav će biti novi model za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih, za “Novi dan” govori ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić.

“Ne preko leđa radnika i radnica” – poruka je potpisnika Deklaracije o nivou prava radnika zemalja zapadnog Balkana. Nakon pandemije koronavirusa, radnici u regionu bore se za opstanak. Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, naša je gošća.

U Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, slave nove pobjede najmlađih u borbi sa opakom bolešću. O snazi malih heroja ali i problemima sa kojima su se susretali tokom pandemije, razgovaramo sa Fikretom Kubatom, direktorom Roditeljske kuće ove organizacije.

Da li vrijeme provedeno u Njemačkoj otežava ponovno privikavanje na sistem dodatno upsoren krizom, pandemijom, aferama – reći će nam politikolog Dino Salihagić, koji za “Novi dan” komentariše BH svakodnevicu i teme koje dominiraju naslovnim stranama novina.

Njemačka je do 29. juna produžila mjere fizičkog distanciranja. Ukidanje mjera je u Njemačkoj povod za diskusije i čini se ubiranje političkih poena. O tome, između ostalog – novinar RTV Deutsche Welle, Mehmed Smajić.

Pjevač Alen Islamović aktivirao se u politici. Najavljuje da će nakon izbora rješavati problem migrantske krize u Bihaću. O političkim i muzičkim planovima, govori za “Novi dan.”

Od 8:00 do 10:45 u Novom danu sa vama je Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad