Crvena linija o turizmu u doba korone

Vijesti 28. maj 202013:24 > 13:26
N1

Svjetska zdravstvena organizacija UN procjenjuje da će zbog pandemije koronavirusa obim međunarodnog turizma pasti i do 80 odsto u odnosu na 2019. godinu, zbog čega bi oko 100 miliona ljudi moglo ostati bez posla. Iako će sve više zemalja uskoro otvoriti svoje granice i za izlaz i za ulaz, istraživanja pokazuju da će većina Evropljana zbog straha od korone, ali i finansijskih problema letovati ili u svojoj zemlji ili nigde.

Da li je moguće i gdje u doba korone ljetovati sigurno i opušteno ili je ipak bolje ostati “svoj na svome”? Kako će se prelaziti granica, da li će biti obavezni testovi, da li će nam biti potrebni zdravstveni pasoši, kako će se ležati na plaži i kupati u moru? Šta ako se na odmoru ipak razbolite? Sa druge strane, kako su države regiona odlučile da pomognu sektoru turizma, koji u prosjeku u EU puni 10 posto budžeta, a u Grčkoj, Španija, Italiji I Hrvatskoj i do 25 odsto.

O turizmu u doba korone u Crvenoj liniji govore Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba Srbije u borbi protiv pandemije, Boris Žgomba, Udruženje putničkih agencija pri HGK i Mili Bijavica, agencija Fortuna tours.

Autorka i voditeljka Crvene linije je Marina Fratucan.

Emisija je na programu N1 televizije večeras u 20h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad