Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja

Vijesti 29. maj 202012:46 > 12:52
N1

Dosta je bilo šutnje, slogan je kojim Platforma za progres na čijem je čelu Mirsad Hadžikadić najavljuje mirnu protestnu šetnju u subotu 30. maja od Sebilja na Baščaršiji do zgrade Parlamentarne skupštine BiH. Početak šetnje najavljen je za 11:55 ili simbolično 5 do 12.

“Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo. Zahvaljujemo se na javnom pozivu gospodinu Hadžikadiću da učestvujemo u protestnoj šetnji.Predsjednici stranaka Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani. Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizirati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti”, naveo je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na Facebooku.

Kako navode iz Platforme za progres protestnu šetnju organizuju zbog “nezadovoljstva radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama”.

“Želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje! Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera! Obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora. Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora”, naveli su iz Platforme za progres.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad