Eldin Karić, Božo Ljubić, Elvir Karajbić i Boris Čerkuč u Danu uživo

Vijesti 29. maj 202012:59 > 13:05
N1

I danas aktuelne teme i gosti u Danu uživo.

Aferu respiratori, hapšenje Novalića, Solaka i Hodžića komentariše urednik online magazina Žurnal Eldin Karić.

Da li je zadovoljan svojim djelovanjem u Hrvatskom saboru, kako komentariše odgađanje izbora u BiH, reakcija na misu za Bleiburg, djelovanje HNS-a komentariše Božo Ljubić predsjednik Glavnog vijeća HNS-a.

Sjednica ZD Parlamenta FBiH odgođena je za ponedjeljak a jučer se trebalo raspravljati o radu Vlade Federacije tokom pandemije korona virusa. O javnim nabavkama, respiratorima i medicinskoj opremi, odgovornosti nadležnih i institucija, njihovom radu ili neradu, o pozivu na ostavku premijera Novalića razgovaramo sa Elvirom Karajbićem zastupnikom u ZD PFBIH iz SDP-a.

Društvenu svakodnevicu, posljednje događaje u BiH, situaciju u Mostaru komentariše novinar radija Dobre vibracije Boris Čerkuč.

Govorimo i o omladinskom filmskom festivalu koji će ove godine biti održan od 24. do 29. jula 2020. godine. A Sve aktivnosti festivala bit će prilagođene trenutnoj situaciji. Sa nama danas direktor Omladinskog filmskog festivala Kenan Musić.

Muzičke minute danas su rezervisane za Haeven bend. Nakon što su ozvaničili saradnju sa Croatia Recordsom, objavili su singl Zašto suze sakrivaš. Sa nama danas Vedran Tomičić gitarista i vokal Haeven benda.

Sa Vama od 16 sati Nerma Turić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad