Dodik: RS nije kalkulisala s nabavkom mobilne bolnice, novac će biti vraćen

Vijesti 29. maj 202020:19 > 20:22
N1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Doboju da raskidom ugovora o kupovini mobilne bolnice Republika Srpska neće imati nikavu štetu jer će uplaćeni novac biti vraćen.

“To samo govori da Republika Srpska nije kalkulisala s tim. Dakle, sam prekid tog ugovora je zbog stvorene atmosfere da se neuvažavaju složene okolnosti pod kojim je bila izvršena nabavka. Krizni štab je raskinuo ugovor i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje”, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Kada je riječ o tvrdnjama opozicije da su raskidom ovog ugovora ostvarene neke pobjede, Dodik je poručio da se pobjede ostvaruju na izborima, a ne borbama koje oni izmišljaju i koje sami sa sobom vode pokušajući da pokažu kako je nešto bilo problematično.

“U suštini sav problem je u činjenici da procedure koje je smo trebali sprovesti kroz Agenciju za lijekove BiH su užasno spore. Činjenica je da se oprema nalazi na carinskim terminalima u Gradišci, ali ne može da bude ocarinjena jer fali ta saglasnost i očigledno je da Agencija za lijekove nije bila spremna da radi brzo i prati sve što je neophodno”, pojasnio je Dodik.

Kada se pokazalo koliko sporo se sprovode procedure, naveo je Dodik, odlučeno je da se bolnica postavi na onaj dio koji se mogao cariniti bez saglasnosti Agencije za lijekove u nadi da će uskoro biti ocarinjen i stići ostatak opreme.

“Vidimo da to već nekoliko sedmica ne stiže, da imamo problema i naprosto donesena je odluka o raskidu ugovora. Ne vidim nikakvu štetu za Republiku Srpsku, jer će uplaćeni novac biti vraćen kada partner, odnosno čovjek koji je htio da pomogne u svemu ovome to kompletira”, naglasio je Dodik.

Dodik je naglasio da će biti razgovarano da li će ta bolnica biti nabavljena u nekom kasnijem periodu i da bi bilo fer i korektno da se ova priča stavi ad akta.

“Oni koji u tome vide neku dobit, to je njihov problem”, poručio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad