U Novom danu Ćudić, Blagovčanin, Duratović i Ćatović

Vijesti 30. maj 202022:54 > 31. maj 2020 08:30
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Sutra u 11 sati nastavak 10. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Ko i koliko dugo ne radi po zakonu? Za Novi dan danas govori Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Nekoliko hiljada građana u subotu, predvođeni opozicijom, šetalo je ulicama Sarajeva. Iskazali nezadovoljstvo aktuelnim vlastima. Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, organizator šetnje, govori danas za Novi dan.

Prijedor, ali i cijeli svijet,  prisjetio se 3.176 ubijenih građana ovog grada, među kojima i 102 djece. O “Danu bijelih traka” uživo iz Prijedora za Novi dan govori predsjednik Regionalnog saveza udruženja logoraša regije Banja Luka i bivši logoraš Omarske, Manjače i Trnopolja Mirsad Duratović.

Koliko je izgubljeno u privredi u BiH tokom pandemije, ko je najviše izgubio, da li je država adekvatno reagovala, kako sada pomoći privredi? Za Novi dan govori Azra Atagić Ćatović, direktorica poslovnog portala Akta.ba.

Uživo smo u Tuzli, konkretno u Omladinskom resursnom centru čiji projekt menadžer Slobodan Blagovčanin, je naš gost u društveno – političkom komentaru. Govorimo i o novom ciklusu projekta CAT BiH koji počinje danas, a u okviru kojeg će, između ostalog, biti organizovana konferencija za 120 mladih, o prevenciji radikalizma i nasilnog ekstremizma.

Najnovije vijesti iz svijeta i sporta za Vas donose Esmir Milavić i Haris Mrkonja.

Dobro jutro će Vam poželjeti Alma Dautbegović-Voloder.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad