Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH

Vijesti 01. jun 202012:06 > 12:06
N1

U Predstavničkom dom Parlamenta Federacije BiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja federalnoj vladi i premijeru Fadilu Novaliću, zbog, kako je navedeno, neizbježne odgovornosti oko nabavke medicinske opreme.

Ovaj prijedlog je potpisalo više od 20 poslanika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi podnesen je “zbog neizbježne odgovornosti Vlade FBiH u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite”.

“Mi predstavnici građana ovim putem tražimo pokretanje procesa smjene Vlade FBiH što prije. S obzirom na to da je moralna i društvena odgovornost izostala te da odgovorni nisu ponudili svoje ostavke naša obaveza je da pokrenemo ovaj proces. Jasno moramo dati do znanja da se kriminal i korupcija u javnim institucijama ni u kom slučaju ne smije tolerisati”, navedeno je u zahtjevu.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić ušpitala je zbog čega nema prenosa sjednice. Predsjavajući doma Mirsad Zaimović je kazao da, bez obzira na tehničke nemogućnosti, se se trudili da obezbijede prenos uživo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad