Tegeltija: Tadić informisala o prijetnjama, od Radončića traženo da reaguje

Vijesti 01. jun 202017:14 > 17:22
N1

Predsjednik VSTS BiH Milan Tegeltija, za N1 potvrdio je da ga je sinoć glavna tužiteljka Gordana Tadić informisala o direktnim prijetanjama njoj i njenoj porodici. Odmah je razgovarao o tome sa ministrom bezbjednosti Fahrudinom Radončićem, zahtijevajući istog momenta preduzimanje svih zakonskih mjera zaštite glavne tužiteljke i njene porodice.

Na pitanje N1, šta bi u ovom slučaju svaka demokratska država poduzela, Tegeltija odgovara da sve državne bezbjednosne agencije bi angažovale sve svoje resurse da do kraja istraže ovakve prijetnje i pronađu izvršioce.

VEZANE VIJESTI

Ništa manje od toga ne očekujem ni kod nas. Ali koliko će se to desiti, s obzirom na iskustva od prije, kod prijetnji nosiocima pravosudnih funkcija, pitanje je”, kaže Tegeltija.

Najavio je da je za dva dana sjednica VSTS i sasvim sigurno će se razgovarati o ovoj situaciji.

Predsjednika VSTV-a smo pitali, koliko vjeruje Obavještajno bezbjednosnoj agenciji (OBA), koja je preuzela također istragu ovog slučaja, a poznato je da je na čelu OBA-e osoba bliska političkoj partiji, koja je proteklih dana direktno napadala i prijetila glavnoj tužiteljki.

OBA je zvanična agencija, koja ima zvanično imenovanog direktora koji je dužan da radi po zakonu, koji, koliko je meni poznato nije zvanično član nijedne stranke. Sa pozicije predsjednika VSTS-a ne mogu da komentarišem. Ne mogu se dalje od toga uvlačiti u tu priču.. To je pitanje za političare“, izjavio je Tegeltija za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad