Kešmer za N1: Zanimljiv detalj u vezi Novalićeve zamjene telefona

Vijesti 01. jun 202020:20 > 20:24
N1

Kenan Kešmer, član redakcije portala "Raport.ba", gostovao je u Danu uživo na N1 gdje je govorio o aferi Respirator koju prati od samog početka.

Pratio sam ročište, nije me puno iznenadila odluka Suda Mislim da su dva ključna elementa uticala na tu odluku; Tužilaštvo je na početku inertno pristupilo cijelom slučaju i dugo se čekalo na potez istražnih organa, to je obesmislilo mjeru pritvora. Imali su mjesec dana da prikriju, sakriju ili urade bilo šta od nekih dokaza ako postoje, a vidjeli smo da postoje“, kazao je Kešmer.

“Drugi element je brutalni stranački pritisak, direktno iz vrha SDA. Stiče se dojam da su bili pokolebani pritiskom i tom širenju panike da će sistem kolabirati”.

Dodaje da je uhapšena trojka ustvari ključni akteri cijele priče.

Ključni akteri su ova trojka koja je uhapšena, vidjelo se da ima još aktera koji su utjecali. Ima nekoliko detalja u Viber prepisci, pomalo je smiješna. Zanimljiv detalj mi je bio taj da je Novalić zamijenio telefon u Austriji za neki drugi. Navodno to radi periodično, prema nekim nezvaničnim informacijama je dobio takvu instrukciju“, kaže i dodaje:

“Drugo, faktički smo dobili crno na bijelo da premijer Novalić laže. Govorio je da ne zna ništa o toj nabavci, da nije znao. Sada vidimo da je znao, da je komunicirao da je pripremao Hodžića za emisiju”.

Pogledajte video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad