Prašović – Gadžo: SBB ne želi aplaudirati kriminalu

Vijesti 02. jun 202007:45 > 07:52
N1

Prijedlog zaključka kojim se od premijera Federacije BiH Fadila Novalića i Vlade FBiH traži neopoziva ostavka, a koju su potpisali šefovi zastupničkih klubova Sabina Ćudić (Naša stranka), Damir Mašić (SDP), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB), sinoć nije dobio podršku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. ,

Prijedlog zaključka nije usvojen u prvom glasanju, a SDP-ov zastupnik Damir Mašić tražio pojedinačno izjašnje prisutnih zasutpnika. No, ni nakon ponovljenog glasanja, Prijedlog zaključka kojim se od Novalića i Vlade FBiH traži neopoziva ostavka nije dobio potrebnu podršku.

Za je glasalo 40 zastupnika, protiv je bilo 29 zastupnika, a 10 ih je bilo suzdržano.

Kako je nakon sjednice navela SBB-ova zastupnica Sanela Prašović – Gadžo, “nažalost, nije bilo većine da bi se usvojio Zaključak o smjeni Vlade FBiH”. Naela je i to da “kada govorimo o respiratorima nije riječ o politici”.

“Ovdje je riječ o tome da li će se aplaudirati kriminalu i osumnjičenima za nezakonitosti ili će se tražiti odgovornost i smjene Vlade FBiH i premijera Novalića. SBB ne želi aplaudirati kriminalu i ukupno je 40 zastupnika glasalo za zaključak o smjeni Vlade FBiH. 29 zastupnika je bilo protiv zaključka. 10 suzdržani. Eto, dragi građani. To je to”, navela je Prašović – Gadžo.

Nije bilo podrske ni za 12 zaključaka koje je sačinila Komisija za sigurnost Predstavničkog doma, te je sjednica završena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad