Konaković nije očekivao reakciju Hadžikadića: Mirsad danas napada opoziciju

Vijesti 02. jun 202008:26 > 08:34
N1

Subotnji protesti koje je organizovala Platforma za progres nije ujedinila opoziciju, ali je polučila da je ona razjedinjena u njihovom gromoglasnom zahtjevu da do smjene aktuelne vlasti mora doći. Platforma za progres koju predvodi Mirsad Hadžikadić je u subotu na ulice Sarajeva izvele hiljade građana. Čelnici drugih stranaka koji su podržali proteste, poručili su prije dva dana, doći će do promjena.

No, da li je u pitanju sinhronizovano djelovanje opozicije? Predsjednik Platforme za progres i ne misli baš tako. Hadžikadića ne iznenađuje pozicija, ali je razočaran opozicijom. Kaže, u subotu su poslali čelnike stranaka, ali ne i simpatizere i članove istih, koji govore da žele promjene. Za njega je opozicija pala u subotu na testu.

VEZANE VIJESTI

Nakon izjava Hadžikadića oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković koji je sa ostalim čelnicima stranaka opozicije učestovao u mirnoj šetnji ulicama Sarajeva.

“Hadžikadić nas je pozvao na proteste nekoliko dana prije održavanja, gostujući kod Senada u FACE-u. Zvaničnih poziva i sastanaka nije bilo. Došli smo i podržali proteste. Dan ranije podržali skup na svojim profilima, na društvenim mrežama. Mnogo sam članova Naroda i pravde vidio. Slikali se skupa. Snažna je poruka bila da opozicija zajedno djeluje, šalje poruke ovakvoj, korumpiranoj vlasti i najavljuje zajedničke aktivnosti. Mirsad danas napada opoziciju, otvara front, počinje valjda kampanju. On vjerovatno zna zašto baš na ovakav način, prizemno, neiskreno, već viđeno, od njega neočekivano. Jesmo li svojatali proteste ili smo pohvalili Platformu? Jesam li pogriješio rekavši da je PZP ‘dašak svježine na političkoj sceni’?”, pita se Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad