Stevanović: Očekujem isti epilog i na Domu naroda Parlamenta FBiH

Vijesti 02. jun 202009:09 > 09:13
N1

Dragan Stevanović, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (SDP) za N1 je komentarisao sinoćnju sjednicu Predstavničkog doma na kojoj nije usvojen prijedlog za smjenu premijera i Vlade FBiH.

Stevanović je kazao da ako se postavi ovaj prijedlog i na Domu naroda, da će imati isti epilog, dodavši da očekuje incijativu SDP-a da se konačno formira Klub Srba.

“Apsurd je 20 mjeseci poslije izbora vi još niste po Ustavu konstituisali Parlament FBiH i izabrali rukovodstvo. Očekujem isti epilog, jer u principu mi nemamo Vladu FBiH, mi imamo skup ministara koji odgovaraju HDZ-u i SDA, ne odgovaraju ni Parlamentu, ni narodu. Naravno, to će tako biti sve dok budu ovakvi izborni rezultati na stolu, a možda će biti i poslije 2022., ako ostanu na snazi ovakva pravila izbora, jer znate da su krađe i plašenje jedni drugih način na koji se ova trojka održava na vlasti”, kazao je.

Tvrdi da u Parlamentu postoje samo dvije političke opcije.

“Postoji opcija koja je za normalnu državu BiH i to su većina opozicionih partija. I postoji koalicija SDA i HDZ, koja po svaku cijenu želi da se održi na vlasti i ne bira sredstva”, pojasnio je.

Stevanović smatra da su tri političke partije koje su trenutno dominantne u tri naroda u BiH do temelja kriminalizirane.

“One su iskoristile ovu situaciju se njihovi lideri i klikica oko lidera pod firmom borbe za narod i nacionalna prava enormno obogati i uveže i devastira državu. Naravno da oni moraju da se održe na vlasti, je bi inače većina njih završila u zatvoru zbog povezanosti sa kriminalom. Ne biraju se sredstva”, istakao je. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad