Trivić: Nismo glasali u NSRS jer nismo željeli učestvovati u novoj predstavi

Vijesti 02. jun 202013:50 > 13:50
N1

Poslanici PDP-a nisu učestvovali u glasanju za NSRS, jer, kako je rekla poslanica Jelena Trivić, nisu željeli da učestvuju u novoj predstavi.

“Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, o kojoj se raspravljalo, potpuno je korektna i uravnotežena, osuđuje blajburšku misu, koja u zaključcima NSRS nije eksplicitno osuđena”, kazala je Trivić.

Dodaje da su zaključci koji se tiču jasenovačke građe sramni, jer “ne žele da gledaju dio jasenovačke zbirke u Vašingtonu, nego u spomen – kompleksu u Donjoj Gradini, kojeg još nema, uprkos brojnim najavama”.

Trivić kaže da su dva očigledna razloga za sazivanje posebne sjednice.

“Jedan je želja gospodina Dodika da nas predstavi izdajnicima, a opere svoj obraz zbog predaje jasenovačke građe. Da nije uspio u svojoj namjeri govori činjenica da je učestvovao samo u uvodnom izlaganju i onda se sklonio”, kaže Trivić.

Kao drugi razlog navodi pokušaj da se skrene pažnja sa suštinskih pitanja i brojnih afera.

“Pozivam vlast da počne da se bavi stvarnim problemima – da uplate minimalne plate privrednim subjektima kojima je bio onemogućen rad tokom vanrednog stanja, da odgovore na afere koju su nastale u istom periodu poput pokretne bolnice, nabavki zaštitnih maski preko turističke agencije i mnogim drugim”, zaključuje Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad