Dženana Karup Druško, Emil Karamatić, Pippa Gallop i Denis Žiško u Novom danu

Vijesti 02. jun 202013:55 > 13:58
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Ko se posljednji smije – najslađe se smije, ja se bojim da svi ne snosimo posljedice, pa ko će sjediti u ovim klupama – poručila je prije tri mjeseca glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić sa govornice Parlamenta Bosne i Hercegovine komentarišući pandemiju. Dodala je “Nemojte misliti da u narednom periodu neće biti predmeta visoke korupcije. Bit će i s osuđujućim presudama. Da li je konačno krenuo obračun sa korupcijom u BIH? Kako će završiti afera respiratori – kako su završavale korupcijske afere prije ove, analizu donosi Dženana Karup-Druško.

Hapšenja u Bosni i Hercegovini su kao sportski ribolov. Lociraš, uloviš, transportriraš, fotografiraš i ponovo pustiš da ždere na što naiđe – ovako je aferu Respiratori na društvenim mrežama komentarisao novinar Emil Karamatić. Komentariše i ostale aktuelnosti jutros u Novom danu.

Dugotrajna saga o slovenačkoj elektrani Šoštanj 6 doživjela dramatičan zaokret prošle sedmice. Slovenski tužitelji podnijeli tužbe protiv 12 ljudi za pranje novca. U međuvremenu elektrana Šoštanj ostvarila neto gubitak od 58,5 miliona eura. Može li Šoštanj biti lekcija BIH i Srbiji koje planiraju nove elektrane Kostolac B3 i Tuzla 7? Gosti ND su Denis Žiško – koordinator programa energija i klimatske promjene u Centru za ekologiju i energiju i Pippa Gallop – savjetnik u Bankwatch networku.

Aerodrom u Tuzli, kao i njihov glavni partner, mađarska avio kompanija Wizz Air, spremni su za nove letove. Na koje destinacije se već može letiti iz Tuzle, pod kojim uslovima informacije ćemo dobiti od direktora Međunarodnog aerodroma u Tuzli Esada Mujačića.

Donosimo priče dana iz BiH, Srbije i Hrvatske. Reporteri N1 televizije izvještavaju o pričama dana.

Minela Jašar-Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad