Valentin Inzko, Nenad Nešić, Sanela Prašović Gadžo i Haris Pašović u Danu uživo

Vijesti 03. jun 202013:05 > 13:09
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo u kojem pratimo dvodnevnu sjednicu VSTV-a koja je počela danas, ali i ostale aktuelne teme uz zanimljive goste u studiju i N1 reporterka i reportere u zemlji i regionu.

Nakon dvodnevnog, online zasjedanja PIC-a, za Dan uživo o aktuelnim temama u BiH govori visoki predstavnik Valentin Inzko.

Sa nama danas i predsjednik DNS-a, državni parlamentarac i direktor “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić. Ko je zapravo ministar Miloš Lučić, šta je sporno u „Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta“, kako odgovora na kritike koalicionog partnera Lazara Prodanovića neke su od naših današnjih tema.

O aferi respiratori, Vladi Federacije, ostavci ministra Fahrudina Radončića i budućnosti koalicije na entitetskom i kantonalnom novou za Dan uživo govori SBB-ova zastupnica Sanela Prašović Gadžo.

U komentaru aktuelnosti sa nama reditelj i aktivista Haris Pašović, jedan od potpisnika pisma upućenog Vladi Kantona Sarajevo glede smjene Duške Jurišić sa pozicije direkotrice TVSA.

Naša sagovornica je i Ines Kavalec iz “Udruženja Dajte nam šansu” za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju. Razgovaramo sa sastanku sa premijerom Kantona Sarajevo Mariom Nenadićem, ali i Zavodu Pazarić, šest mjeseci nakon što je ovaj slučaj uznemirio javnost.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad