Iz GP BiH za N1: Igor Crnadak saslušan u svojstvu svjedoka

Vijesti 03. jun 202015:39 > 15:47
N1

Iz Granične policije BiH za N1 su potvrdili da je Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova BiH, došao danas u Graničnu policiju BiH u svojstvu svjedoka za davanje izjave u vezi izdavanja bh viza u Pakistanu.

“Granična policija BiH je tijekom 2019. godine Tužiteljstvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH od strane državljana I.R. Pakistan u Ambasadi BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU”, kazali su danas za N1 iz Granične policije BiH.

VEZANE VIJESTI

Kako navode, naredba iz Tužilaštva prema GP BiH je stigla ove godine, za poduzimanje istražnih radnji.

Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama“.

Isto tako, dodaju, “Granična policija BiH provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv određenih državljana Pakistana, koji su sudjelovali u nezakonitom pribavljanju BiH viza Tužiteljstvu BiH podnijeti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu za krijumčarenje osoba”.

Na upit N1 o današnjem saslušanju bivšeg ministra vanjskih poslova Igora Crnadka u prostorijama GP BiH, navode:

Igor Crnadak je došao danas u Graničnu policiju BiH u svojstvu svjedoka za davanje izjave u vezi izdavanja bh. viza u Pakistanu“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad