Johann Sattler, Dragan Mektić i Martin Luther King III u Danu uživo

Vijesti 04. jun 202010:40 > 10:47
N1

"Dan uživo" i danas od 16 sati, evo što ćete gledati:

– O dvodnevnom zasjedanju PIC-a, mišljenju Europske komisije – zadacima koji su (ne) ispunjeni, radu bh. političara, pravosuđu, aferama, izborima, te drugim aktualnim temama za N1, razovaramo sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom za BiH Johannom Sattlerom.

– Čime je rezultirala danas održana sjednica Privremene istražne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, pitamo Dragana Mektića, koji je na čelu ove komiisjje. Razgovaramo i o aktualnim političkim temama.

– Kuda ide Bosna i Hercegovina, afere se nizaju, ulazimo iz krize u krizu, ostavka Radončića, bez proračuna, odgodili smo izbore, dogovora oko Izbornog zakona nema. Aktualne teme analizira novinar i analitičar Ranko Mavrak. Govorimo i o sve češćim napadima na novinare.

– Kako New York izgleda u jeku nereda koji su zahvatili Sjedinjene Američke Države; s nama iz New Yorka glumac Dejan Jelača.

– Prije više od 50 godina Martin Luther King Jr. je ispred Lincolnovog memorijala u Washingtonu održao govor „I have a dream“ u kojem je sanjao neku bolju budućnost SAD-a i svijeta. Danas pet decenija kasnije situacija s rasizmom, siromaštvom i nasiljem u SAD-u nije ništa bolja, posebno je pogoršana nakon ubistva Georgea Floyda prošle sedmice. Martin Luther King III, sin Martina Lutherha Kinga Jr. u ekskluzivnom intervjuu za N1 govori o manjku liderstva, predsjedniku SAD-a i ubistvu Georgea Floyda.

– Bombaj štampa obradovala je publiku novim singlom “Udari me nečim”, danas su naši glazbeni gosti.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske, sportke, servisne informacije .

Do 18:30 sati danas sa vama Zvonko Komšić

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad