Damir Arnaut i Dragan Bursać u Novom danu

Vijesti 04. jun 202013:49 > 13:52
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma PSBiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, aferama, ostavkama, javnim nabavkama za novi dan govori Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu PS BiH.

Napadi na novinare, politički pritisci i na medije i na pravosuđe, cenzura i prijetnje, fašizam. Haos u zakonodavnim tijelima, uvrede, prijetnje i prepucavanja… Gdje smo danas? Dragan Bursać, profesor filozofije, novinar i kolumnista govorit će za “Novi dan”.

Ubistvo Martina Luthera Kinga Jr. bacilo je SAD na koljena 1968, a ubistvo Georgea Floyda bacilo je SAD na koljena 2020. King jr. je sanjao san koji do danas nije realiziran u potpunosti. Porodica King se više od 100 godina bori za ljudska prava i bolju budućnost afroameričke zajednice, danas tu borbu predvodi Martin Luther King III, koji je govorio za N1.

Uvjeti pandemije u drugi su plan stavili sva ostala oboljenja i dijagnoze s kojima se građani bore. Dijaliza je proces koji ne smije stati i ne može čekati. Kako ti pacijenti prolaze pandemiju? Hasib Ibrahimović, dijalizni pacijent, govori za N1.

Uživo smo u Kelnu, o dešavanjima u Njemačkoj u kontekstu pandemije, ali i haosa u SAD-u, razgovaramo sa kolegom novinarom Mehmedom Smajićem iz redakcije DW.

Najveći komunikacioni događaj u Bosni i Hercegovini, Play Media Day, se ove godine održava u nešto drugačijem formatu. Peto izdanje Play Media Day će zbog aktuelne epidemiološke situacije biti održano kao cjelodnevna online konferencija, kojom će se objediniti najaktuelnije i najzanimljivije teme koje se tiču marketinga i komunikacija.

Sa vama od 8 sati Merima Prguda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad