Banjac: Neprihvatljiva smjena kadrova DNS, vidjet ćemo za saradnju sa SNSD-om

Vijesti 04. jun 202016:42 > 16:46
N1

Darko Banjac, šef kluba poslanika DNS-a u NSRS i sekretar ove stranke poručio je da nije prihvatljiva smjena bilo kojeg kadra DNS-a. Da li je smjena Lejle Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave RS-a, uzdrmala koaliciju sa SNSD-om - rekao je "vidjet ćemo u narednim danima".

On je u obraćanju medijima nakon sjednice Predsjedništva ove stranke kazao da će morati razgovarati sa partnerima iz SNSD-a, te će se u narednih nekoliko dana znati više detalja o putu i koaliciji. Predsjedništvo te stranke na današnjoj sjednici je odlučilo da traži sastanak sa SNSD-om jer još nije stiglo objašnjenje zašto je smijenjena ministar lokalne uprave i samouprave Srpske Lejla Rešić, koja je njihov kadar.

Banjac je naveo da je ova stranka u stalnom kontaktu sa SNSD-om, te da bi sastanak trebalo da bude održan sljedeće sedmice.

“DNS je jedinstven i sve odluke treba da donesemo hladne glave”, rekao je Banjac novinarima u Banjaluci, gdje je u toku sjednica Predsjedništva DNS-a.

Banjac je naglasio da je u politici sve moguće, pa i to da napuste koaliciju.

“Vidjet ćemo da li ćemo predložiti ministra uprave i okalne samouprave”, izjavio je.

“Nije prihvatljiva smjena bilo kojeg kadra DNS-a”, rekao je, a na pitanje – da li je smjena Rešić uzdrmala koaliciju sa SNSD-om – rekao je:

“Vidjet ćemo u narednom periodu”.

Banjac je istakao kako od koalicionih partnera, SNSD-a i Socijalističke partije očekuje da ne budu u koaliciji sa PDP-om i SDS-om, jer se time pokazuje ozbiljnost u koaliciji.

“DNS nema nikakav potpisan sporazum sa SDS-om u Prijedoru”, poručio je odgovarajući na novinarska pitanja.

On je reagovao i na navode da će Marko Pavić biti kandidat za gradonačelnika Prijedora.

“To pitajte njega. On je u penziji i uživa u situaciji, odmara se”, zaključio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad