Vremenska prognoza za vikend u BiH

Vijesti 05. jun 202008:38 > 08:42
N1

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Bez padavina na sjeveroistoku Bosne.

Kako je najavljeno, danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Obilne padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje se prognozira uglavnom između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i preko 100 litara.

Najmanje padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Drugi dan vikenda u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad