Mirsada Hukić, Nermin Kadribašić, Ivana Korajlić i Ermin Bravo u Novom danu

Vijesti 05. jun 202015:05 > 15:10
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu izoliran je soj korona virusa novog tipa što će omogućiti daljnje ispitivanje virusa. Gosti Novog dana prof. dr. Mirsada Hukić, mikrobiologinja i Teufik Goletić, profesor na Vaterinarskom fakultetu govorit će o ovom značajnom bh. naučnom poduhvatu, ali I drugim aktuelnostima u vezi korone, uključujući I mogućnost novog vala.

U 2019. donesena je samo jedna presuda za krivična djela korupcije u predmetima koje vodi Tužilaštvo BiH, a tuženi je oslobođen. Podaci koje je Transparency International u BiH dobio od VSTV-a pokazuju da puno više uspjeha nije imalo ni Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala pri Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske. O borbi protiv korupcije koja izjeda bh. društvo i aktuelnim aferama u Novom danu govore: Ivana Korajlić, izvršna direktorica TI i Nermin Kadribašić, ekspert za borbu protiv korupcije.

Četvrto izdanje “Pop Art Festivala” održava se od 6. do 20. juna 2020. godine na više lokacija u Sarajevu. U Novom danu ga predstavlja bh. glumac Ermin Bravo.

Američki FBI istražuje da li je Dženan Čamović, dvadesetogodišnjak za kojeg se vjeruje da je imigrirao u Ameriku iz BiH, povezan sa terorističkim pokretima nakon što je uhapšen u srijedu navečer jer je napao policajca nanijevši mu povrede na vratu, navodi NY Daily News. Sa najnovijim informacijama iz SAD-a za Novi dan se iz Washingtona javlja novinar “Glasa Amerike” Dino Jahić.

Zbog odnosa SNSD-a i DNS-a u Prijedoru problemi u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj. Uživo se uključujemo na pres-konferenciju DNS-a u Prijedoru.

Novi dan u subotu uređuje i vodi Sanela Dujković. Budite sa nama od 9 do 11.30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad