Treći najpogođeniji grad korona virusom u BiH

Vijesti 07. jun 202018:42 > 18:44
N1/Ilustracija

Bosna i Hercegovina bilježi 37 novih slučajeva korona virusa u posljednja 24 sata, jedna je osoba preminula. Samo u Tešnju je zaraženo novih 13 osoba.

Iako se činilo da se situacija u Tešnju polako smiruje, ova općina je postala treći najpogođeniji grad korona virusom u Bosni i Hercegovini. Do sada je najviše potvrđenih slučajeva u Banjaluci, zatim u Maglaju.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas je pozvao građane da smanje kretanje i poštuju sve naložene mjere poput nošenja maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako nije moguće održavanje fizičke distance od dva metra.

“Zbog pojave novih slučajeva zaraze ovim virusom u drugim kantonima Federacije BiH, ali i ostalim dijelovima BiH, Štab preporučuje stanovnicima našeg kantona da smanje kretanje, posebno da izbjegavaju mjesta većih okupljanja, kao i da u slučaju potrebe za putovanjem obavezno poštuju preporučene mjere. Posebno naglašavaju rizik putovanja u područja gdje su registrirani novi slučajevi zaraze”, poručeno je iz Kriznog štaba.

Istiknuto je i kako je Svjetska zdravstvena organizacija, u svojim ažuriranim smjernicama, preporučila svim svjetskim vladama, pa tako i našoj, da svoje stanovništvo potaknu na nošenje maski na javnim mjestima na kojima postoji rizik transmisije korona virusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad