Radončić: Ne zanima nas da budemo u novoj Vladi FBiH

Vijesti 08. jun 202008:01 > 08:11
N1

Ovih dana, ničim izazvani sa naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti sa afere “Respiratori”), javno saopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicionu većinu sa HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH, poručio je na zvaničnim profilima društvenih mreža lider SBB-a i Fahrudin Radončić.

“Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo. Znači, nismo i nećemo biti dio te nerealne i propagandističke priče”, dodaje Radončić.

Kako je poručiuo, SBB ne zanima da bude u novoj Vladi FBiH.

“Već smo napustili državni nivo vlasti i SDA-u smo uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH. Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskom nivou.

Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u”.

Kaže da je stav SBB BiH da novu vlast u FBiH trebaju činiti SDA “sa DF-om i Bijedićevim i drugim ‘preletačima'”.

Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na nivou Federacije BiH, treba činiti SDA sa DF-om i Bijedićevim i drugim “preletačima”. Tu je i SDA-ov nezaobilazni 30-godišnji strateški partner HDZ“, kazao je.

Zajednički, oni imaju sasvim dovoljan broj poslaničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali.
Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine”, naveo je Fahrudin Radončić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad