Gavrankapetanović za N1 o saradnji sa KCUS-om: Moramo sarađivati (VIDEO)

Vijesti 10. jun 202013:06 > 13:14
N1

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora za v.d. Direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" imenovan je profesor dr. Ismet Gavrankapetanović. U prvom televizijskom intervju nakon odluke za N1 ističe da će kao i uvijek do sada svoj posao raditi časno i odgovorno, naglašavajući da će prije svih procedura biti pacijent.

Predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš Sead Željo ističe da je odluka donesena jednoglasno, bez obzira na činjenicu da u Upravnom odboru sjede članovi različitih političkih stranaka.

“Nije tu bilo nikakve smjene prim. dr. Zlatka Kravića. Njemu je jednostavno ističe mandat. Da bolnica ne bi došla u jedan vakuum, u jedan prazan prostor, mi smo htjeli ispoštovati proceduru I raspisali konkurs. Konkurs je propao jer se niko nije prijavio, što je bilo vrlo neobično. Doktor Kravić ide u penziju. Mi smo organizirali sjednicu Upravnog odbora gdje je poštovani dr. Ismet Gavrankapetanović izabran za v.d.direktora na šest mjeseci”, ističe dr. Željo.

Kako je u razgovoru za N1 kazao dr. Gavrankapetanović , izbor na mjesto vršioca dužnosti je satisfakcija za višedecenijsko iskustvo, ali i dodatna doza odgovornosti.

“Stoga želim da opravdam to povjerenje prema svim prijateljima koji su smatrali da ja to mogu da uradim, prema Upravnom odboru, osoblju bolnice, ali prije svega, Boga mi, prema pacijentima – bolesnim ljudima i njihovim porodicama u ovom gradu koji ustvari pate neriješenim pitanjima zdravstvenim u Kantonu Sarajevo, čemu svjedočimo već godinama”, naglašava dr. Gavrankapetanović

 Čast da radi pored svog učitelja ima dr. Željo. Kaže da je dr. Gavrankapetanović bio onaj od kojeg je učio medicinsku nauku

 “Mislio sam da sam od njega naučio dosta, međutim, tek sada vidim da mogu još puno toga da naučim”. 

Na pitanje kakvu saradnju očekuje sa drugim zdravstvenim institucijama u Sarajevu, naručito sa UKCS-om

“Ja sam najveći dio svo života proceo na KCUS-u. Poznajem svaki dio, svaki kutak. Svi koje poznajem gore su, moje kolege, moji prijatelji. U ratu smo svi mi radili zajedno. Trčali iz Opće na KCUS i obratno. Zato je ovaj administrativno-tehnički dio koji je napravljen besmislen, a praktičan je razlog zbog kojeg moramo sarađivati, on se tiče zdravlja i njege bolesnika. Moguće invalidiziranje pacijenta kroz vaš rad, mogući smrti slučajevi za koje možete biti krivi, za koje možete biti okrivljeni, vi morate sarađivati da budemo jedni uz druge, da na najbolji način pomognemo bolesnom”, naglasio je dr. Gavrankapetanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad