Damir Nikšić u Pressingu: Bosna i Hercegovine je zemlja mogućnosti, sve može

Vijesti 10. jun 202020:00 > 20:02
N1

Predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta, nezavisni političar i slobodni umjetnik Damir Nikšić rekao je u Pressingu da je Bosna i Hercegovina zemlja mogućnosti jer ovdje - sve može.

Govoreći o brojnim gafovima bosanskohercegovačkih političara u doma pandemije korona virusa, Nikšić je kroz smijeh rekao da ”nas nastoje zabaviti i napraviti neke sadržaje od života koji su učmali”.

”Ovo je zemlja mogućnosti, sve može”, poručio je on i nastavio:

”To je jedna globalna pojava, vidimo Trumpa. Toliko gafova, izvala, ljudi više ne znaju kako da ga ismijavaju jer je u suštini to sve smiješno. Kontekst je takav da nemaš tačke poređenja. I okvir je jednako kičast i smiješan kao sama slika, sam sadržaj. I radi toga možda mi satiričari ulazimo u politiku jer vidimo da su oni napravili stejdž za jedno dobro zezanje”, kazao je gost Pressinga.

Da li je došlo vrijeme za satiričara u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine?

N1

To bi moglo da bude kada bi se promijenio izborni zakon’‘, rekao je on uz konstataciju da bi u slučaju jedinstvene liste na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, on imao mnogo veće šanse za uspjeh.

Komentarišući afere i krize na domaćoj političkoj sceni, Nikšić je rekao da se sve brzo zaboravlja.

‘Za dva dana, tri dana sve zaboravimo, sve to brzo ide s medijima, svakog čuda je za tri dana dosta. Protočni bojler u kojem je jedna ista kaša. Taj princip je nekako uhodan, manirizam koji proizilazi iz takvog okruženja”, ispričao je on.

Potom je komentarisao afere pojedinačno: od ”afere respiratori” do ”Dodikovog prisluškivanja opozicije”.

”Država je k'o konobar, dobar konobar, sve je na stolu, sve čisto. A njega ne primijetiš. K'o da ga nema. I naravno da ćeš onda ostaviti neki bakšiš, neće ti biti žao platiti poreze, doprinose kad bi bili takvi”, rekao je, između ostalog, on u večerašnjem Pressingu.

Uskoro video razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad