Sastanak SNSD-a i DNS-a: Koalicija opstaje osim u Prijedoru

Vijesti 11. jun 202013:59 > 14:03
N1

Na sastanku SNSD-a i DNS-a, koje su predvodili predsjednici stranaka Milorad Dodik i Nenad Nešić, dogovoreno je da će ostati u koaliciji na svim nivoima osim u Prijedoru, gdje će obje stranke imati kandidata za gradonačelnika.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je da će ova stranka podržati kandidata DNS-a za načelnika Lopara, a da će DNS podržati njihove kandidate u mnogim lokalnim sredinama. On je pojasnio da je jedini problem u saradnji dvije stranke nastao na lokalnom nivou u Prijedoru.

“Ono što je za nas neprihvatljivo jeste da se prave koalicioni sporazumi sa SDS-om i PDP-om u vrijeme izbora”, rekao je Dodik.

Nešić je rekao da nemaju sklopljen koalicioni sporazum ni sa SDS-om, ni sa PDP-om, a da animozitet u Prijedoru u lokalnim organizacijama stranaka nije moguće prevazići dekretom ili naređenjem partijskog vrha.

“Naša koalicija nije upitna na republičkom i nivou Bosne i Hercegovine”, kazao je Nešić i dodao da u Prijedoru DNS neće sklapati koalicione sporazume sa opozicionim partijama.

Prošle sedmice predsjednik Vlade bh. entiteta Republike Srpske Radovan Višković (SNSD) razriješio je dužnosti ministricu uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić (DNS), nakon čega je DNS zatražio sastanak sa SNSD-om.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad