Softić za N1: Nije nam bilo ugodno glasati, ali postoje stvari koje se moraju

Vijesti 12. jun 202017:14 > 17:19
N1

Safet Softić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije i državni parlamentarac, rekao je danas za N1 da zastupnicima SDA nije bilo ugodno podržati imenovanje Miloša Lučića za novog ministra u Vijeću ministara uz konstataciju da ''postoje stvari koje se moraju''.

On je u razgovoru za N1 rekao da se u politici često između dva zla – bira manje.

”Nije nam bilo ugodno glasati, ali postoje stvari koje se moraju uraditi”, priznao je on.

”Moglo se čekati i tražiti drugo ime, ali jedno smo odbili zbog određenih problema. Nismo sretni, ali u politici vrlo često birate između dva zla”, dodao je on.

Govorio je i o glasanju o smjeni ministra Staše Košarca. 

N1

‘Nisam sretan zbog toga što smo bili suzdržani, ali postoje neke stvari u politici koje su takve i birate između dva zla”, naglasio je Košarac.

O odlasku Fahrudina Radončića s mjesta ministra sigurnosti BiH.

‘Treba vidjeti šta će gospodin Cikotić (Selmo) uraditi pa dati sud. Ja sam u okviru stranke mislio da taj probosanski blok bude što jači i da gospodin Radončić s punim kapacitetom uđe u tu koaliciju. Govorim o ličnom stavu i mislim da je šteta što je gospodin Radončić izašao iz Vijeća ministara. Mislim da je ispunio svoju zadaću i o njegovim razlozima izlaska iz Vijeća ministara mogu samo spekulisati”, kazao je gost N1 televizije.

O navodnim strujama u SDA…

‘Ako ne znate gdje sam ja, onda očigledno ne postoje. Svaki izbori donesu određene turbulencije, imali ste izbore u SDP-u koje su dovele do toga da su i tamo dvije struje. U sarajevskoj kantonalnoj organizaciji postoje dvije struje. Na jednoj strani je struja gospodina Prevljaka (Fikreta), a na drugoj gospodina Efendića (Semira). Vi dalje možete pratiti konstrukcije ko je u kojoj struji. U SDA ne postoje dvije struje, postoji predsjednik koji je izabran jednoglasno”, rekao je on za N1.

Softić je u razgovoru za N1 govorio i o ostalim aktuelnim političkim temama. Uskoro video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad