Samo jedna funkcija za članove SDA

Vijesti 12. jun 202017:46 > 17:52
N1

Članovi Stranke demokratske akcije (SDA) koji obnašaju više funkcija istovremeno morat će se odlučiti za jednu od funkcija, rekao je potpredsjednik ove stranke Safet Softić govoreći za N1.

Riječ je o zaključku donesenom na sjednici Predsjedništva SDA koja je održana 4. juna ove ove godine.

“Mi smo na sjednici Predsjedništva dali rok svim funkcionerima SDA koji krše član 28. Statuta – obnašanje više funkcija u isto vrijeme, a njih je blizu 50, da se opredijele koju funkciju hoće da zadrže. I to tako treba”, rekao je Softić.

SDA

U zaključku Predsjedništva pod brojem 13. navodi se kako “jedna osoba može biti član samo jednog upravljačkog tijela upravnog, nadzornog odbora ili savjeta u kojem se prima naknada po osnovu članstva”.

“Navedeno ograničenje je obavezujuće za sve članove SDA i odnosi se na članstvo u upravljačkim tijelima na svim nivoima (općinski, kantonalni, entitetski i državni). Svi koji su članovi u više od jednog upravljačkog tijela obavezni su u roku od 10 dana opredijeliti se za jedno upravljačko tijelo u kojem zadržavaju članstvo, a u ostalim podnijeti ostavke”, navodi se u zaključku.

VEZANE VIJESTI

Softić nije imao informaciju da li je i koliko članova SDA do sada ispoštovalo ovaj zaključak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad