Čampara o Konakovićevoj najavi nove većine: Moj stav je jasan

Vijesti 16. jun 202011:49 > 11:57
N1

Aljoša Čampara, Federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je danas da pitanja o novoj većini u Kantonu Sarajevo nisu za njega već za one koji su takve mogućnosti najavili.

Funkcioner Stranke demokratske akcije rekao je njegova pozicija u tom smislu jasna i da će, kako je najavio, podržati svaki projekat u interesu građana.

”Morate pitati gospodina Konakovića (Elmedin) koji su ljudi u toj eventualnoj veličini, vidite da svaki dan imamo raznih spekulacija. Vidjeli ste u zadnje vrijeme da je gospodin Vreto (Elvis) prešao u klub NIP-a i Jasna Duraković u Klub SDP-a Moj stav je jasan, poštujem organe svoje stranke koji su bazirani na činjenicama i argumentima, i radiću ono što je u interesu građana Kantona Sarajevo, a nikako pojedinaca unutar moje stranke ili bilo koje druge stranke. Jasno je kako ću se ponašati. Svaki projekat u interesu građana bez obzira od koga dolazio, podržaću, isto što podržavam sada što je profesor Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Opće bolnice, upravo sam čestitao premijeru Nenadiću i cijeloj Vladi’‘, rekao je danas Čampara.

On je danas podnio inicijativu za reformu uređenja javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo po uzoru na Brčko.

‘Ovo je inicijativa za jednu strukturalnu, kompletnu reformu policijske strukture u Kantonu Sarajevo po uzoru na Brčko distrikt, ne mora značiti da će biti baš tako. Trebalo bi promijeniti sveukupnu sliku zakona o unutrašnjim poslovima na način da što manje bude političkog uticaja i kod imenovanja komesara i samog rada policijskih službenika i svega onoga što možemo vidjeti”, dodao je Čampara.

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, izjavio je, podsjećamo, da je moguće smijeniti Vladu Kantona Sarajevo, ali da bi taj proces trajao najmanje 2.5 mjeseca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad