Info point: Mladima omogućiti pristup svim informacijama

Vijesti 27. maj 201510:03 > 10:08
N1

U prostorijama Agencije lokalne demokratije Mostar otvoren je Info point za mlade koji će omogućiti informacijske usluge mladima.

Info point djeluje u okviru projekta „Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana“ koji je iniciran od strane Asocijacije agencija lokalne demokracije. Uživo se iz Mostara javila Julija Gubeljić

”Agencije za lokalnu demokratiju skoro sa cijelog Balkana, odnosno njihovi lokalni timovi su zaduženi za organizaciju i implementaciju projekta. Info pointi za mlade će omogućiti mladima pristup informacijama kako o lokalnim tako i o regionalnim aktivnostima i temama koje su im namijenjene”, kazala je Gubeljić, dodavši da su teme većinom usmjerene na obrazovanje, stipendiranje, volontiranje i slično.

”Uključiti mlade s cljem stvaranja okruženja bi njima bilo povoljno, regionalni je cilj projekta”, dodala je Gubeljić.

”Program će se raditi narednih sedam godina, što je sasvim dovoljno da se implementiraju svi zadati ciljevi. Mladi su nam produžena ruka, kako bi doprijeli do svih aspekata života koji se njih tiču”, kazala je Đenana Dedić, jedna od organizatorica projekta.

”Info point je osnovan u okviru balkanske regionalne platforme za sudjelovanje i dijalog mladih. Pruža informacije mladima o svemu što ih zanima. Kako u lokalnoj zajednici, tako i šire”, dodala je saradnica za mlade Marlena Trlin.