Advokatski tim: Dekanesa Čavaljuga iznijela neistine o Gavrankapetanoviću

Vijesti 16. jun 202019:46 > 19:47
N1

Advokatski tim prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, u reakciji na gostovanje dekanese Medicinskog fakulteta UNSA Semre Čavaljuge u Danu uživo, poručio je kako nije istinita njena izjava da je "Gavrankapetanović vraćen na posao". Naveli su kako je dekanesa "dužna pravilno informisati javnost".

“Dekanese Medicinskog fakulteta UNSA tokom emisije je ponovno dezinformirala javnost izjavom da je prof. Ismet Gavrankapetanović vraćen na posao što nije istina, zbog čega je Sud već u dva navrata, posljednji put prije nekoliko dana, izrekao kaznu dekanesi kao mjeru prinudnog izvršenja sudske odluke, i to odgovornom licu i Medicinskom fakultetu kao pravnom licu. Profesor nije vraćen na posao, na predavanja studentima, na ispite i mentorstva i druge poslove na fakultetu, iako su protekla tri semestra od donošenja odluke suda”, kazali su iz advokatskog tima.

VEZANE VIJESTI

U reakciji na izjavu Semre Čavaljuge, podsjetili su kako je neizvršenje odluke o vraćanju na rad krivično djelo predviđeno članom 284. KZ FBIH, a neizvršenje sudske odluke je krivično djelo predviđeno članom 351. istog zakona…

“Zbog čega je podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo protiv Semre Čavaljuga. Uskoro očekujemo tužilačku odluku. Dekanesa je dužna pravilno informirati javnost. Isplatom plaće nije u potpunosti izvršena odluka suda, zbog čega je sud izrekao kazne. Odluka o isplati plaće je također posljedica prinudnih mjera, a ne dobrovoljnog izvršenja odluke suda”, poručeno je iz advokatskog tima prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad