Hapšenje u Neumu nakon pljačke u Hrvatskoj

Vijesti 16. jun 202022:35 > 22:37
Ilustracija

Na području Neuma u Bosni i Hercegovini sinoć je uhićen muškarac osumnjičen da je u ponedjeljak u bankarskoj poslovnici u Opuzenu opljačkao 47 tisuća kuna.

Dubrovačko-neretvanski kriminalisti vrlo brzo su utvrdili su da je počinitelj nedjela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je nakon razbojstva napustio područje Hrvatske u pravcu Neuma u Bosni i Hercegovini, izvijestila je dubrovačka policija.

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhićen.

Temeljem naloga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine pretraženo je vozilo i objekt smještaja koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio otuđenog novca.

Osumnjičeni se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će biti prijavljen za „Razbojništvo“

Po pisanju Slobodne Dalmacije riječ je o četrdesetjednogodišnjaku iz Metkovića, Ivi Matičeviću poznatom po organiziranju prosvjednih skupova protiv zdravstvenog sustava i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve, a u veljači je zbog toga pješačio do Zagreba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad