N1 donosi dosad nepoznate detalje dogovora SDA i HDZ-a o Mostaru

Vijesti 17. jun 202014:09 > 14:18
Anadolija

N1 je koncem prošle sedmice objavila detalje dokumenta o Mostaru koji je načelno dogovoren između HDZ-a i SDA o izbornim pravilima, odnosno Statutu za Grad Mostar. Danas donosimo detalje dogovora koji dosad, javnosti nisu bili poznati.

Kako se, između ostalog, navodi u dokumentu – istovremeno sa usvajanjem budžeta, Gradsko vijeće usvaja odluku o izvršenju budžeta grada.

”Odlukom o izvršenju budžeta bliže se uređuje pitanje poput usklađivanja i ravnomjernosti trošenja javnih prihoda, prioriteti, način podnošenja izvještaja o izvršenju, te definiranje najmanje dva potpisnika koji će biti ovlašteni za potpisivanje naloga platnih transakcija, kao i druga pitanja od značaja za trošenje budžetskih sredstava i ostvarivanje funkcija grada”, navedeno je u članu 59 usaglašenog Statuta.

Sastanak lidera Hrvatske demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije bit će održan u 17 sati u zgradi Vlade FBiH, ranije je objavila N1.

Danas bi trebao biti potpisan usaglašeni Sporazum o Mostaru, a pored njega trebao bi biti potpisan i dokument kojim se obavezuju dvije stranke, SDA i HDZ, da nastavljaju dobre partnerske odnose.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad