Kandidaturu Mićića za gradonačelnika Bijeljine podržala i Socijalistička partija

Vijesti 17. jun 202014:21 > 14:27
SDSS

U prostorijama Stranke demokratske Srpske Semberija danas je potpisan sporazum između SDSS-a i Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina, na osnovu kojeg je SP pružio punu podršku predsjedniku Mići Mićiću za kandidaturu za dužnost gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik GO SP-a Nedeljko Jović naveo je da se ova partija godinama bori za usaglašavanje ciljeva vlasti na lokalnom i republičkom nivou i da je saradnja sa SDSS-om bila neminovna.

“SP će pružiti apsolutnu podršku kandidaturi gospodina Mićića za gradonačelnika Bijeljine i ovim putem želim da pohvalim sve što je prethodnih godina sa svojim saradnicima učinio za Semberiju. Mi ćemo u narednom periodu pomoći da projekti koji zavise od republičkog nivoa vlasti, a važni su za građane Bijeljine, budu što prije realizovani”, istakao je Jović.

Predsjednik SDSS-a Mićo Mićić naglasio je da je SP šesta politička stranka sa kojom je prethodnih sedmica potpisao sporazum o podršci, s ciljem formiranja široke koalicije u lokalnoj samoupravi.

“Semberiji je potrebna takva kolacija jer ćemo podijeliti odgovornost, a time i brže doći do rješenja za mnoga pitanja. Želimo da prevaziđemo dosadašnju neusaglašenost politika lokalnog, entitetskog i nivoa BiH, i da pokažemo da sve stranke mogu sarađivati. SP je do sada pokazao da se njihova politika i odnosi prema građanima podudaraju sa programom naše stranke i prirodno je da na ovaj način još više učvrstimo naše partnerstvo”, poručio je Mićić.

Mićićevu kandidaturu do sada su podržali SNSD i DNS.

Kao protukandidat spominje se Zlatko Maksimović, koji je na prošlim izborima izgubio od Mićića sa razlikom od nekoliko hiljada glasova. Njega sada podržava SDS, dok je na prošlim izborima imao podršku Milorada Dodika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad