Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu budžeta BiH za 2020. godinu

Vijesti 18. jun 202007:30 > 07:31
Fena

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Nacrt Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je prošle sedmice kazao da je plan bio da se budžet do kraja maja uputi u proceduru, ali da su u posljednjem trenutku došli zahtjevi prema Ministarstvu finansija BiH za izmjenu određenih budžetskih korisnika.

Zbog toga je, naveo je tada Tegeltija, pomjereno usvajanje budžeta na Vijeću ministara BiH.

Najavio je da će ove sedmice na sjednici Vijeća ministara biti Nacrt budžeta institucija BiH za 2020. godinu, te da će unutar tog budžeta biti planirana sredstva i za održavanje lokalnih izbora u BiH 2020. godine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za april 2020. godine.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebala naći i imenovanja iz nadležnosti Vijeća ministara BiH, među kojima: prijedlog za imenovanje direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, Regulatorne agencije za komunikacije BiH, te Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad