Eksplozija u Alipašinoj ulici u Sarajevu

Vijesti 18. jun 202009:27 > 09:34
Općina Centar

Povrijeđenih osoba nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta u eksploziji koja se jučer dogodila u Alipašinoj ulici u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogodilo se to u 01.10 sati.  Dežurna služba Druge policijske uprave obaviještena je da je u ul. Alipašina, općina Centar Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da je ispred kuće vlasništvo D.B., lociranoj u ul. Alipašina, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Tom prilikom je došlo do oštećenja na zidu navedenog objekta, vratima garaže, te dva motorna vozila koja su bila parkirana u unutrašnjosti garaže. Povrijeđenih lica nije bilo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo’‘, saopćeno je.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad