V.d. direktor FUCZ-a: Nisam Solakov čovjek, o nekim stvarima saznao u medijima

Vijesti 18. jun 202016:52 > 16:53
N1

Tačno je da se određeni broj medicinske oporeme i dalje nalazi u skladištima FUCZ-a. To nije nikakva tajna, kazao je za N1 Mustafa Kadribegović, v.d. direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Na pitanje ko treba da donese odluku i da se ta oprema prebaci u zdravstvene ustanove, Kadribegović je istakao kako na adresu FUCZ-a i Federalnog štaba civilne zaštite nije došao niti jedanod tih zahtjeva.

“Sve potrebe ako se iskažu prema Federalnom štabu ili Ministarstva zdravstva promptno ćemo reagovati”, poručio je v.d. direktor Federalne uprave civilne zaštite te dodao kako su se “obraćale neke institucijue, poput Sudske policije i Zavoda Pazarić, a od zdrastvenih ustanova niko”.

Kadribegović je u izjavi za N1 odbacio optužbe da je “Solakov čovjek”, te je kazao da je u životu sve što je radio – radio po propisima. O nenamjenskom trošenju novca u FUCZ-u je kazao da je saznao putem medija.

“Ko su ti koji tvrde da sam lojalan Solaku? Ja sam u posljednjih šest godina državni službenik. U životu sam sve radio po propisima. U civlinoj zaštit sam od januara 2014. i mogu odgovarati samo za ono što sam nadležan. E sad, da li je bilo nenamjenskog trošenja novca – i ja sam u medijima saznao neke stvari”, naveo je u izjavi za N1.

Podsjećamo, Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH  razmatrali su danas izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine, plaćenih 10,5 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad