Tučnjava u Sarajevu, ima povrijeđenih

Vijesti 19. jun 202010:21 > 10:23
Ilustracija

Nekoliko osoba povrijeđeno je u tučnjavi koja se jučer dogodila u Sarajevu, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Dogodilo se to u 14,20 sati, a Prva policijska uprava obaviještena je da je na raskrsnici ulica Kovači – Jekovac, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do međusobne tuče između osoba inicijala: H.K., rođen 1999.godine u Sarajevu, A.K., rođen 2001.godine u Sarajevu, A.Ž., rođen 2000.godine u Sarajevu, N.Dž., rođen 2000.godine u Sarajevu i A.K., rođen 1998.godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

‘U navedenoj tuči H.K. je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, a na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju je zadržana na daljem liječenju, dok su A.K. i A.K. zadobili lakše tjelesne povrede.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je..

Navedene osobe su uhapšene, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 174. KZ F BiH (Učestvovanje u tuči). Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad