Begić objavio video: ''Najveći klaster u RS u restoranu Dodikove kćerke''

Vijesti 21. jun 202011:41 > 11:48
PDP

Iako je Republički štab za vanredne situacije naredio da ugostiteljski objekti mogu da rade do 23 časa, to pravilo ne važi za članove porodice Milorada Dodika, napisao je danas u saopćenju Ivan Begić, lider mladih Partije demokratskog progresa.

On je objavio snimke iz, kako navodi, restorana Agape Gorice Dodik iz centra Banjaluke, na kojima se, kako je poručio, vidi da se unutra nalazi preko stotinu ljudi, bez maski, socijalne distance, i da je restoran radio do 4 sata ujutru.

U saopćenju piše da je tu informaciju potvrdila je i banjalučka policija koja je zabilježila tuču u subotu ujutru u 3,40 iza ponoći u ovome restoranu.

,, Кaže Dodik da trebaju institucije preduzeti sve mjere da spriječe ekspanziju virusa. Pa Milorade, spriječi svoju kćerku da pravi najveći klaster u Republici Srpskoj. Ovo je najveći klaster koji imamo. Radojičićeva komunalna policija ovome ne smije ništa, a nas maltretiraju za jedan mali taransparent, kao da smo pokušali teroristički napad”, oštar je Begić.

Begić kaže i da ga je obezbjeđenje Gorice Dodik ”izbacilo i zaprijetilo da ne smije više doći u restoran Agape”.

,,Ova drskost, bahatost, umišljenost da su gospodari života će prestati. Zbog toga su moji drugari otišli iz ove zemlje. Ali zapamtite gospodo Dodik, skinuli smo svjetlu na kraju tunela, skinućemo i Agape sa Boske”, zaključuje Begić u video klipu.

Video je objavljen na Youtube.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad