Nakon poplava u Zvorniku aktivirana klizišta

Vijesti 23. jun 202011:09 > 11:25
Grad Zvornik

Nakon obilnih padavina i poplava koje su se dogodile na području grada Zvornika, jutros su se aktivirala i klizišta u mjesnim zajednicama Malešić i Karakaj.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave Zvornika, službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu i dostavljaju pumpe stanovništvu kako bi izbacili vodu iz podrumskih prostorija.

“Vodostaj rijeka Sapne i Hoče je u opadanju, a tokom noći nije bilo izlivanja iz korita. Protok rijeke Drine na HE Mali Zvornik je 1.207 m3/s, što ne predstavlja opasnost za objekte i stanovništvo”, navode iz Službe civilne zaštite grada Zvornik.

VEZANE VIJESTI

Svi regionalni i magistralni putevi na području ovog grada su prohodni, ali je saobraćaj na nekim dionicama otežan. Tokom pethodnog dana poplavljeno je oko 40 kuća.

Iz Gradske uprave grada Zvornik apeluju na građane da se ne približavaju riječnim koritima Sapne, Hoče, Drinjače i Drine zbog visokog vodostaja i klizavog terena, kao i da preduzmu sve mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od mogućih bujičnih poplava i klizišta.

Ohrabrujuća informacija stigla je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske koji je najavio prestanak padavina i razvedravanje u drugom dijelu dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad