TK: Blokirani putevi, klizišta, poplavljene kuće

Vijesti 23. jun 202011:11 > 11:14
N1

Intenzitet kišnih padavina na području Tuzlanskog kantona je manji nego jučer, voda od poplava se je povukla, ali nove nedaće stanovništvu zadaju klizišta.

Magistralni put Tuzla – Kladanj – Sarajevo je jučer bio blokiran zbog izlijevanja rijeke Gostelje u Đurđeviku i rječice Suhe u Stuparima, a od jutros saobraćaj se ne odvija zbog klizišta u naselju Vitalj.

Na istom lokalitetu prije obilnih padavina je aktivirano veliko klizište zbog kojeg se saobraćaj odvijao otežano, a nakon padavina na kolovozu je završio veliki zemljani nanos tako da je put Kladanj – Tuzla u potpunoj blokadi.

Klizišta su napravila probleme i na području Srebrenika gdje je, prema evidenciji Gradske uprave, poplavljeno 27 stambenih jedinica. Dvije porodice su evakuisane iz svojih domova.

Šest porodica je evakuisano iz živiničkih naselja Đurđevik i Starašnj. Kritična situacija je bila na područjima Kalesije i Sapne gdje su putne komunikacije i imanja bila pod vodom.

Poplave su zabilježene i na području Lukavca i Gračanice. Zbog obilnih padavina, poplava i klizišta na području Tuzle i Kladnja proglašeno je stanje prirodne nesreće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad