Zabranjene posjete u domovima za stare osobe u Banjaluci

Vijesti 23. jun 202015:21 > 15:26
Grad Banja Luka

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavo je danas da su, iz preventivnih razloga, u domovima za stare osobe zabranjene posjete kako ne bi došlo do unošenja koronavirusa među tu populaciju.

Po podacima Doma zdravlja, u Banjoj Luci trenutno ima 61 oboljeli od Covida-19, s tim da je od početka epidemije do danas registrovano ukupno 680 zaraženih.

“S tim brojem od 61 se možemo nositi. Ono što je posebno važno je da to ne zahtijeva preduzimanje radikalnih mjera”, rekao je Radojičić.

Naveo je da virus slabi, što potvrđuje lakša klinička slika novooboljelih, te činjenica da u posljednje tri sedmice nije bilo smrtnih slučajeva od ovog virusa u Banjoj Luci i da je mali broj zaraženih na respiratoru.

U slučaju pojave virusa u vrtićima, bez obzira na to da li je riječ o djeci ili zaposlenim, preduzimat će se mjere kao na početku epidemije – vrtić se dezinfikuje i zatvara, saopćeno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Javni prijevoz ostaje u redukovanom ljetnjem režimu vožnje.

Radojičić je rekao da je od inspekcijskih organa zatraženo da se poslovni subjekti striktno pridržavaju odredbi Zakona o zaštiti na radu, koji propisuje da svako preduzeće mora imati zaduženo lice za mjere zdravstvene prevencije i zaštite na radu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad