Nisu prihvaćeni principi Prijedloga zakona o prestanku mandata VSTVBiH

Vijesti 25. jun 202010:25 > 10:29
N1

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u sadašnjem sastavu, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Članovi Ustavnopravne komisije nisu prihvatili ni principe tog prijedloga zakona.

Ustavnopravna komisija odgodila je raspravu o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deminiranju u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Od predlagača je zatraženo da do naredne sjednice Ustavnopravne komisije dostavi ispravljene utvrđene nedostatke u tom prijedlogu zakona.

Radi odsustva predlagača, odgođena je rasprava i o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad