Zelenika: Božinović i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom

Vijesti 25. jun 202014:38 > 14:38
N1

Bivša zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine Diana Zelenika komentirala je izjavu ministra unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića u kojoj je govorio o uvođenju 14-dnevne izolacije za građane "istočnog susjedstva".

“On i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom koju samo treba ugurati u autobuse i dovesti na birališta da glasaju zna se za koga jer u protivnom gubimo konstitutivnost, jednakopravnost.., sve u cilju ‘nacionalnog interesa’! A da bi ih utrpali u autobuse trebaju i ostati kod kuće! A poslije 05. jula i naše potrošene kune bit će im slatke”, napisala je Zelenika na Facebooku.

Reagovala je i Hrvatska republikanska stranka (HRS) iz BiH, čiji su dužnosnici na listi MOST-a za izbore u Hrvatskom saboru. Oštro su osudili ponovno uvođenje karantina u Hrvatskoj za građane iz BiH, kazavši da se radi o kažnjavanju Hrvata iz BiH kako bi se zataškali propusti s turnira u Zadru.

“Uvođenjem mjera samoizolacije za ulaske iz BiH u Hrvatsku, aktuelna vlast u Republici Hrvatskoj od hrvatskih građana iz BiH radi građane drugog reda. Sramotno je da zbog nečijeg nemara, teniskog turnira u Zadru, ponovno cijenu plaćaju Hrvati iz BiH, odnosno ‘istočni susjedi’, kako nas je prozvao Davor Božinović”, kazali su iz HRS-a BiH.

VEZANE VIJESTI

Poručili su kako “Hrvati u BiH nisu istočni susjedi kako je rekao ministar Božinović”, ali su ipak pozvali građane s dvojnim državljanstvom da izađu na hrvatske izbore 4. i 5. jula i glasaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad