Višković: Rigoroznije kazne za nepoštovanje protiv širenja epidemije

Vijesti 26. jun 202008:13 > 08:22
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da se u RS-u u ovom trenutku ne razmišlja o ponovnom uvođenju policijskog časa, ali da će se pristupiti rigoroznijim kaznama za nepoštovanje mjera fizičke distance, nošenja maske ili broja okupljenih na jednom mjestu, a koje su dovoljne da bi se njihovim poštovanjem građani zaštitili od virusa korona.

Višković je rekao da je pogoršana epidemiološka situacija rezultat neodgovornog ponašanja pojedinaca i upozorio da se građani ne opuštaju jer je virus još u zajednici i potrebna je disciplina svakog pojedinca.

On je istakao da je dobro u ovoj situaciji što su poznati izvori zaraze, a to su u 80 odsto slučajeva privatna druženja.

“Prije nekoliko dana samo smo u okviru dvije porodice, koje su imale privatna druženja, imali 18 zaraženih”, rekao Višković sinoć za RTRS.

On je naveo i da je tražio da se posredstvom komunalne policije ozbiljnije kontroliše poštovanje mjera koje su na snazi, kao i da lokalni inspektori, ali i republički, više kontrolišu rad ugostiteljskih objekata gdje će izdavati upozorenja, a potom i sankcije ukoliko se na upozorenja ogluše.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad