Kompleks Pannonica u Tuzli počeo sa radom (FOTO)

Vijesti 26. jun 202009:37 > 09:37
Anadolija

Kompleks Pannonica u centru Tuzle od jutros je otvorio vrata za posjetioce. Zbog pandemije COVID-19, ali i vremenskih neprilika ovo je najkasniji početak sezone na slanim jezerima u Tuzli.

“Otvorili smo sezonu kupanja i prvi posjetioci su već stigli. Pridržavamo se svih mjera koje su na snazi, a u svakom trenutku možemo kontrolisati broj posjetioca. Maksimalno u jednom trenutku u našem kompleksu može boraviti do 6.000 posjetilaca“, kaže Maid Porobić, direktor JKP „Pannonica“ Tuzla.

Temperatura vode je 25 stepeni Celzijusa, a slanitet 30 grama po litru vode.

“Plaže, ugostiteljski objekti, kabine i sve ono što se nalazi u kompleksu se svaki dan dezinfikuje. Svi uposlenici, ali i radnici redarsko-spasilačke službe kontrolišu da li se sve preporuke nadležnih organa poštuju. Nadamo se da će sezona proteći u najboljem redu i da će posjetioci kao i prethodnih godina biti zadovoljni našim uslugama“, ističe Porobić.

Prošlih godina u kompleksu Pannonica je znalo boraviti i do 15.000 kupača. Međutim u sezoni koja je danas i zvanično počela taj broj je ograničen na 6.000 kupača. Cijene su ostale iste. Dnevna karta je 5 KM, za studente i učenike 4 KM, penzionere i djecu do 7 godina 3 KM. Poslijepodnevne karte su 3 KM i 2 KM.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad