Apel zdravstvenih radnika UKC RS građanima

Vijesti 27. jun 202015:31 > 15:35
N1

Povodom pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj izazvane novim korona virusom, zaposleni radnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske upućuje apel stanovništvu Republike Srpske da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije kako ne bi došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema pacijentima inficiranim korona virusom, saopćeno je Univerzitetsko kliničkog centra RS.

Situacija sa brojem zaraženih novim korona virusom je veoma zabrinjavajuća pošto imamo veliki rast pacijenata pozitivnih na novi korona virus, ali i pacijenata sa težom kliničkom slikom, koji su priključeni na respiratore. Trenutno je na respiratore priključeno devet pacijenata, a posebno zabrinjava činjenica da se radi o sve više mlađih osoba koji se moraju priključiti na respiratore“, istakli su iz UKC RS.

Također, napominju da je primijetan povećan broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Pozivamo građane RS da nose zaštitne maske posebno u zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim prostorima, da vrše redovnu dezinfekciju te da smanje socijalne kontakte, kako ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih“, naglasili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad