Vremenska prognoza za naredni period u BiH

Vijesti 29. jun 202011:06 > 11:14
N1

Do kraja radne sedmice u sjevernim i centralnim područjima Bosne i Hercegovine preovladavat će pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U poslijepodnevnim i ranim večernjim satima u Bosni i u sjevernoj Hercegovini se prognoziraju padavine s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na krajnjem jugu zemlje znatno manja mogučnost za pljuskove, pa se očekuje stabilno, sunčano i nadprosječno toplo vrijeme.

Tokom sedmice puhat će pretežno slab vjetar južnog i zapadnog smjera. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 16°C do 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 27°C i 33°C, u Hercegovini do 36°C.

Za vikend (04. i 05.07.) znatno svježije uz izraženije padavine u Bosni. Početkom sljedeće sedmice u Bosni i dalje nestabilno sa kišom a u Hercegovini umjereno oblačno i djelimično sunčano sa malim izgledima za padavine. Do kraja sedmice postepena stabilizacija vremenskih prilika i porast temeprature zraka.

Minimalne temperature zraka varirat će između 11°C i 17°C u Bosni, do 20°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 18°C i 24°C u Bosni, do 26°C na jugu Hercegovine

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad